Hoe werkt het?

Vooraf  hebben we eerst met jullie een kennismakingsgesprek. We bespreken de mogelijkheden en maken concrete afspraken over het traject.

Onze werkwijze in zeven stappen:

Stap 1: informaticda project (64)ebijeenkomst
Present geeft een presentatie aan jullie bedrijf of team. Het hele traject en werkwijze worden uitgelegd.

Stap 2: aanmelding
Je collega’s melden zich aan en geven door welke vaardigheden ze willen inzetten. Present maakt hier teams van, zoals een team behangers, laminaatleggers of een sociale activiteit.

Stap 3: koppeling groep & cliënt
Present matcht de wensen van jullie groep met een hulpvraag van de cliënt (= de hulpvraag van een cliënt van een maatschappelijke instelling).

Stap 4: eerste kennismaking
Er vindt een eerste ontmoeting plaats tussen een vertegenwoordiger van jullie team en de hulpvrager waarbij ook Present en de hulpverlener aanwezig zijn. De vertegenwoordiger van het team stelt zijn team voor. Alle praktische zaken van het project worden afgesproken, deze ontmoeting vindt plaats op de locatie waar jullie project ook wordt uitgevoerd.

Stap 5: projectdag, samen de ‘handen uit de mouwen’
Na een gezamenlijke start op de projectdag, ga je samen met je team en hulpontvanger aan de slag volgens het afgesproken plan. Present en de hulpverlener zijn bij de start en afsluiting aanwezig. Als er problemen zijn kun je ons altijd bellen.

Stap 6: evaluatie en reflectie
Je sluit de dag weer gezamenlijk af met bijvoorbeeld een maaltijd. Met elkaar kijk je terug op de projecten die gedaan zijn, Present heeft foto’s van de projecten gemaakt. Welke nieuwe inzichten heeft het project jullie opgeleverd? Ben je anders naar jezelf of je collega’s gaan kijken?

Stap 7: mogelijke vervolginzet
Wellicht zijn jullie enthousiast geworden en wil je als bedrijf nogmaals aan de slag. Of wil je andere afdelingen stimuleren hetzelfde te doen. Van harte welkom.

Lees verder: Waarom met Present

Waarom sociaal betrokken bezig zijn met je collega’s?

  • Geeft (heel) veel voldoening
  • Je helpt concreet je medemens
  • Je leert je collega’s anders kennen
  • Zinvolle teambuilding door samen een klus te klaren
  • Je geeft een positief beeld van je bedrijf af

Geinteresseerd in een sociaal betrokken activiteit samen met present?

Popjes!