10 juli 2017

BD collega’s maatschappelijk actief

Drachten – Personeelsleden van het Drachtster bedrijf BD voerden vrijdag 12 mei jl vier projecten uit voor bewoners van Smallingerland die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Zo hielpen ze onder andere een alleenstaande moeder met het opknappen én bestraten van haar tuin en werd een kwetsbaar gezin geholpen met diverse klussen in huis. Alle hulpvragen zijn via hulpverleners van maatschappelijke organisaties ingediend. Present Smallingerland faciliteert de projecten en begeleidt de personeelsleden bij de klussen.

“Maatschappelijke inzet past bij ons bedrijf”, vertelt René Ferwerda, initiator van deze activiteit binnen BD. “Wij automatiseren werkprocessen in microbiologische laboratoria over de hele wereld, daardoor krijgen artsen eerder de medische uitslagen van hun patiënten waardoor (soms levensreddende) medicatie eerder kan starten. Vrijdag helpen we mensen in de directe omgeving van onze vestiging in Drachten.”

Ook vorig jaar heeft BD ook een klus gedaan. Met een groep van 16 collega’s is toen de tuin en woning van een vereenzaamde man met onvoldoende financiële middelen, grondig aangepakt. Bij bevriende bedrijven is extra materiaal geregeld waaronder hout voor de buitenkant van de woning. Het enthousiasme over het project van vorig jaar was zo groot dat dit jaar het dubbele aantal zich inzet: 30 personen. Ook dit jaar sponsoren weer enkele bedrijven materiaal t.b.v. de projecten: Eppinga hout & bouwmaterialen, Totaal Bestrating en restaurant Van der Valk.

Waarom sociaal betrokken bezig zijn met je collega’s?

  • Geeft (heel) veel voldoening
  • Je helpt concreet je medemens
  • Je leert je collega’s anders kennen
  • Zinvolle teambuilding door samen een klus te klaren
  • Je geeft een positief beeld van je bedrijf af

Geinteresseerd in een sociaal betrokken activiteit samen met present?

Popjes!