12 mei 2014

Personeel ROC voeren met elkaar 8 projecten uit

Siriusstraat (5)Verslag van Esther Prins, werknemer ROC Menso Alting:

“Om 9 uur zitten we klaar in de school….Nog niet allemaal even enthousiast. Wel allemaal in gepaste kleding: verfbroeken, warme truien, fleece vesten, oude schoenen… Harry van Wieren van Stichting Present is er om ons in een dik half uur, wegwijs te maken in het land van Stichting Present. Halverwege z’n intro, beginnen de gezichten van collega’s wat meer te glimmen. Ja, inderdaad, het is vaak wel schrijnend. En ja, ik wil me eigenlijk vandaag best wel inzetten. En ja!, ik word wel echt uit m’n comfort zone gehaald!!

Maar we gaan ervoor. Tegen tienen is iedereen op weg naar een adres in de Stad of in het nabijgelegen Haren. Een groep van ruim 40 medewerkers, verdeeld over 8 klusadressen. En wat wordt er gewerkt! We klussen wat af. We verven, we boenen, we poetsen, we sjouwen, we verhuizen, we wandelen. Maar ook die andere kant: we luisteren, we leggen een hand op een schouder, we geven een knipoog. En van binnen denken we: …. wat schrijnend…. wat erg…. wat mensonterend… wat verdrietig… zo weinig hoop…. En het wordt 16 uur. We zijn moe, brak, zweterig en vies. Maar vooral ook: voldaan! Het is fijn om iets te betekenen voor die ander. Die ander die er niets aan kan doen dat het zo geworden is. Of die niet bij machte is om de trein op de rails te krijgen. Of die gewoon niemand heeft om te helpen…

Tenslotte een luxe maaltijd in een mooi restaurant om af te sluiten? Het zou niet passen bij deze dag. We belanden in het scouting gebouw in Vries. Door de blubber, in de regen. En we maken onze eigen wereldmaaltijd. Voor een deel van de tijd zonder stroom en met kaarsjes. Geheel in stijl.

Zien en omzien… ons jaarthema… het komt zo wel verdraaid dichtbij… “

Waarom sociaal betrokken bezig zijn met je collega’s?

  • Geeft (heel) veel voldoening
  • Je helpt concreet je medemens
  • Je leert je collega’s anders kennen
  • Zinvolle teambuilding door samen een klus te klaren
  • Je geeft een positief beeld van je bedrijf af

Geinteresseerd in een sociaal betrokken activiteit samen met present?

Popjes!