24 maart 2014

Werknemers Philips leggen laminaat voor alleenstaande vrouw

Op 15 december stonden we rond 9 uur op de stoep bij onze “projectwoning” in Groningen. Na heel wat meegemaakt te hebben had mevrouw ook nog eens brand gehad in haar woning, waardoor deze flink opgeknapt moest worden.

De muren en plafonds waren al gerestaureerd; aan ons de taak om met 7 man/vrouw de vloeren te leggen, lampen en rolgordijnen op te hangen, meubilair op te halen en in elkaar te zetten en alle spullen uit de andere woning te verhuizen. Hoewel mevrouw van tevoren had aangegeven wellicht niet veel aanwezig te zijn, omdat ze vaak niet overweg kan met grotere groepen, ging dit eigenlijk heel erg goed. Zelf is ze toch bijna de hele dag aanwezig geweest om voor koffie te zorgen en dingen door te spreken.

Iedereen uit de groep had wel iets meegenomen aan klusmateriaal, waardoor we voor alle taken wel voorzien waren van het juiste gereedschap. Dit in combinatie met een hele goede sfeer in de groep maakte dat we we flink konden doorzetten, en hadden we aan het eind van de dag laminaat, inclusief plintjes, liggen in de keuken, entreehal, woonkamer en een halletje, en was er zelfs vloerbedekking gelegd in twee slaapkamers, wat oorspronkelijk niet op de planning stond.

Rond de middag waren ook alle gordijnen en lampen opgehangen. Van tevoren was er meubilair aangeschaft wat nog opgehaald en in elkaar gezet moest worden. Ook dit ging vlot in één ronde. De nieuwe kast kon ook vlot in elkaar gezet worden. Als laatste werd er nog 4x met 3 man heen en weer gereden tussen de woningen om alles te verhuizen: bank, koelkast, wasmachine, gasfornuis, tv, tv-meubel, matras en een loodzwaar salontafeltje van massief steen. Om stipt 17:00 was alles klaar en zag de woning er weer uit als een huisje. Mevrouw was zichtbaar aangedaan door het werk, wat het voor ons des te meer de moeite waard heeft gemaakt. Dit was in ieder geval een groeps”uitje” om niet te vergeten.

Waarom sociaal betrokken bezig zijn met je collega’s?

  • Geeft (heel) veel voldoening
  • Je helpt concreet je medemens
  • Je leert je collega’s anders kennen
  • Zinvolle teambuilding door samen een klus te klaren
  • Je geeft een positief beeld van je bedrijf af

Geinteresseerd in een sociaal betrokken activiteit samen met present?

Popjes!